Клюб Мандри Україною

Тут публікується все, що стосується України, з усією можливою пильністю, минаючи брехні ј хитрощі, через боязнь важких наслідків — не для себе, для інших; щоби не втратити вашу добру думку про цеј гурт, коли наразі він бодај трохи користає з неї. «Мандри Україною» не означають дослівно географічні подорожі, бо це статті про географію, історію, культуру, політику, дивовижних людеј і тварин тощо. Іншими словами, все цікаве, що певною мірою пов’язане з Україною. Цеј гурт створено для нашої спільної праці на благо України та її добриј імідж у світовому співтоваристві вільних країн, відкидаючи всякиј колоніяльниј або напівколоніяльниј статус. Надіюсь, що тепер розвіялися всі ваші сумніви стосовно матеріялу друкувань, якиј не дасть приводу втратити гарниј позитивниј душевниј стан.
21+ підписатися

Клюб Мандри Україною

Пошук

Пошук в архіві по фразі "маком"

Шулики З Маком

На свято Медового Спасу (14 серпня у греко-католиків та православних християн) або Яблучного Спасу (19 серпня у греко-католиків та православних християн) пекли прісні ј пісні коржі, намазували їх медом, посипали маком. Їли їх протягом усього двотижневого поста на Спасу. Українські нарідні кондитерські вироби вельми невитіюваті. Як правило, це зроблені на швидку руку борошняні вироби з великою кількістю яєць і жирів, тобто те, що переважно складаються з пісочного тіста. Для додання солодкості їх присмачують вже по виготовленні або цукровою пудрою, або повидлом, або поливкою з меду у поєднанні з маком або маковим молоком — характерним компонентом українських ласощів. Широко відомі шулики і коржики. Розпушувачем в цих виробах завжди є сода або алкоголь, а не дріжджі.